35
10 - 14.5€
od 4,3€
6.5€
7,5 €
od 23€ / from 23€
od/from/dalle/von 23€
Predstavitev Nazaj na domačo stran

Na pol poti med Ljubljano in Zagrebom, v srcu Dolenjske, 3 minute stran od izvozaiz avtoceste Ljubljana-Obrežje za Šmarješke Toplice in Otočec, se v Gostilni Domen naša družina Zorko z ekipo vsak dan znova trudi za vas. Čez teden kuhamo malice, da niste lačni med delom, za vas pripravljamo cenovno ugodna kosila, da se vam niti ne izplača kuhati doma! Za vikend lahko izbirate med najmanj tremi okusnimi meniji od 8,00€ naprej in seveda pestro ponudbo jedi z jedilnega lista (a’la carte). Naše jedi so iz najboljših sestavin pretežno okoliških kmetij in večinoma domačih dobaviteljev.

Po naročilu, pa včasih tudi kar tako, zunaj na ražnju spečemo odojka ali jagenjčka, nudimo žar program na oglju, na jedilniku imamo tudi morske jedi (lignje, morske ribe…), pice in testenine. Naše specialitete so po dolenjsko ocvrti kozliče, Florjanova postrv (postrv brez koščic z mesnim nadevom in jurčki), morska solata..

Domač kruh in dišeče žemljice, hišni štrudelj, štruklji,suhe mesnine,domači rezanci, itd. so naša stalnica, ponudbo pa sezonsko popestrimo z jedmi, kot so npr.  Martinova gos z rdečim zeljem, mlinci in žganci, kmečka pojedina ali poletna obara z lisičkami in jurčki iz bližnjega gozda.

Točimo vina iz družinskega vinograda, gostje so navdušeni nad domačim naravnim sokom in različnimi domačimi žganji; še posebej veliko odobravanje pa vedno znova požanje edinstveni Žametni liker, hišni liker iz cvička, ki je tudi zaščitena blagovna znamka družine Zorko.

Lahko se pohvalimo, da ste nekateri z nami dobesednože od rojstva, ko so očetjeskupaj s prijateljiproslavili vaš prihod na svet. Nekateriste pri nas imeli krst alikosilo ob birmi, vedno več pa vas je, ki nam zaupate organizacijo in pogostitev na vaš najlepši dan, poroko. Za vas se nič manj ne potrudimo tudi,če želite obeležiti kakršnokoli obletnico, oziromasamo na prvovrsten način pogostiti skupino prijateljev ali poslovnih partnerjev! Prilagodimo se vašim željam in zahtevam, da vi nimate nepotrebnih skrbi.

food

V restavraciji lahko postrežemotudi večje skupine, saj je število sedežev preko 100, prostora pa ostane dovolj še za glasbeno skupino in ples. Gostje lahko zeleni ambient opazujete skozi velike svetle steklene površine. Manjša restavracija, ki je obenem galerija za umetniška dela različnih slikarjev in slikark, pa sprejme do 50 gostov.

Poleg okusne, raznolike hrane in prijazne postrežbe, je naša največja prednost dostopna lokacija ob cesti, a ob enem v zelenem objemu dreves in rož. Kšeboljšemu počutjupripomore potok Toplica, ki teče v neposredni bližini. Tukaj lahko v miru spijete pivo ali pojeste sladoled dobesedno z nogami v vodi.Idilična lesena utica s šumenjem potoka in osvežilnim vetričem ostane prijetna tudi v najbolj vročih poletnih dneh. Ogrevalna telesa v njej pa omogočijo, da brez bojazni za pljučnico, kadilci spijete zasluženo kavico ob cigareti tudi pozimi. (foto terasa, utica nad potokom, stoli in mize v vodi)

Na domačiji Zorko, katere srce je gostilna Domen, vsakdo lahko najde nekaj zase, še posebej rade nas obiščete družine z otroki, saj le-tem tu ne more biti dolgčas! Otroško igrišče v bližini in otroški kotiček v restavraciji vam, staršem, omogočijo, da v miru uživate v jedi, medtem, ko se vaši otroci zamotijo z igro ali branjem pravljice o Rdečem pujsku, ki je pogumno rešil prebivalce gozda pred hudobnim volkom! Poseben čar za otroke pa je, da lahko hranijo ribe kar čez okno restavracije.

Poleg »domačih« rib v potoku, je na kmetiji še kopica različnih živali, od najmanjših piščančkov, muckov, gosi, psa, vse dojahalnih konj! Malo bolj pozorni lahko dnevno opazite prizore, ki jih drugače srečate le v neokrnjeni naravi. Čaplje, kače, divje račke, pižmovke,veverice, celo potočni raki in pisni vodomec , ter raznovrstni redki ptiči so naši redni »gostje«.

animals

Naše nogometno in teniško igrišče na umetni travi ponujata obilo možnosti za rekreacijo, po dogovoru nudimo jahanje za otroke ali izposodimo kolesa,nekateri pa se radi v dvoje v soju bakel s kanujem zapeljejo po skrivnostni strugi mlinščice in tople večere doživijo še na posebej romantičen način.

tenis_potok

V sklopu domačije na turistični kmetiji oddajamo tudi sobe,tako lahko tisti, ki se jim ne ljubi sesti za volan,  brezskrbno uživajo… Sobe so opremljene s kopalnico, tv-jem, hladilnikom in brezžičnim internetom. Gostom, ki koristijo nočitvene kapacitete, seveda na željo postrežemo tudi zdomačim zajtrkom, pol ali polnim penzionom. Več-dnevnim obiskovalcem z veseljem organiziramo in svetujemo različne aktivnosti (jahanje, izposoja koles, ogled zidanice, izleti po okolici, polet z balonom, čolnarjenje po reki Krki, lovljenje rib, lov, …

Okolica nudi pestro izbiro! Poleg Term v Šmarjeških Toplicah, ki so oddaljene slaba 2 km, je dolenjski biser Otočec oddaljen cca 20 minut sprehoda. Vinorodni griči so posebej v času trgatve primerni za doživetje pristnega dolenjskega vzdušja. (foto zidanice z vinogradom) Naša preko 100 let stara zidanica, ovita s prav toliko staro trto, leži skrita med vinogradi slabih 10 minut vožnjeod gostilne in v kleti prav radi  z degustacijo vina in domačim narezkom popestrimo popoldne kakšni prijetni skupini!

vinograd

Zgodovina

Naši družini je turizem očitno zapisan že v genih, saj prvi zapiski o oddajanju sob in gostilni segajo že v 18. stoletje, ko so na domačiji gostili furmane, ki so vozili »robo« s kočijami na Dunaj in iz Dunaja. Prastari starši so imeli  tudi prvo gostilno s sobami v Šmarjeških Toplicah in to še preden so nastale Terme ŠT. Bogato in uspešno zgodovino prednikov sedanja generacija nadaljujemoz enakim intuziazmom; da smo na pravi poti, pričajo zadovoljni gostje, ki se vračajo znova in znova.

nazaj na vrh